Wij gaan verder dan fysiotherapie

Binnen het Sport Medisch Centrum Almere werken 10 fysiotherapeuten waarvan een groot gedeelte reeds verder gespecialiseerd is als manueel therapeut, sport- of kinderfysiotherapeut. Door een combinatie van behandelen en een trainingsprogramma in de fitnesszaal hopen wij u weer snel fit te krijgen.

Het team

Hans

Hans Tossijn

 • Directie
 • Sportfysiotherapeut
 • Manueel Therapeut Mft
 • Dry Needling
 • Echografie
036 3034000

Hans Tossijn

Hans heeft zelf altijd gevoetbald en is sinds zijn afstuderen werkzaam geweest bij ons centrum en in het hockey. Aanvankelijk als fysiotherapeut van de A.H. & B.C. en aansluitend 12 jaar van het Nederlands heren hockey team. Tussendoor heeft hij ook nog een periode van 4 jaar gewerkt met de Nederlandse topsquashers.
De laatste jaren richt hij de aandacht meer op het wielrennen en de blessures die daarbij optreden en dan vooral als gevolg van de zitpositie op de fiets. Hij probeert dan de optimale positie in te stellen met inachtneming van de onderliggende problematiek.

Roger

Roger Fortanier

 • Directie
 • Sportfysiotherapeut MFt
 • Hand- en Polstherapeut
 • VSO Sportzolen
036 3034000

Roger Fortanier is sinds 2001 afgestudeerd fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na zijn opleiding is hij zich gaan richten op de fysiotherapie van de breedte en de topsport. Naast zijn Master Professional opleiding Sportfysiotherapie liggen zijn expertisegebieden op de core stability,de knie, loop en voetanalyses met specifieke aandacht voor de runners knee.
Op dit moment is hij werkzaam in het SMC Almere als Master in de sportfysiotherapie. Daarnaast is hij sportfysiotherapeut geweest van het Nederlands dames hockeyelftal . Hij heeft tevens deelgenomen in een werkgroep voor het ontwikkelen van een multidisciplinaire richtlijn voor de runners knee. Volgens Roger is er een tendens gaande waarin de sportfysiotherapeut meer preventief gaat handelen naast zijn curatieve behandelmethoden.  Voorkomen is beter dan genezen !

Tijs

Tijs Kappé

 • Fysiotherapeut
 • Kinderfysiotherapeut in opleiding
 • Physical Rehabilitation Trainer IAS
 • Dry needling
036 3034000

Na een sportieve vooropleiding (CIOS) is Tijs de opleiding fysiotherapie gestart. Door de sport fysiotherapeutische ervaringen in het profvoetbal (FC Utrecht) en hockey (Almeerse Hockeyclub) is Tijs een echte teamplayer. Daardoor voelt hij zich als “een vis in het water” in het sport- en beweeggerichte SMC team.

Met zijn studie Physical Rehabilitation Trainer, dry needling, zijn actieve en enthousiaste manier van werken, zorgt hij voor een doelgerichte revalidatie op maat!

Arjan

Arjan Elshof

 • Manueel Therapeut MSc.
 • Fysiotherapeut
 • Dry Needling
 • Echografie
 • Schoudernetwerk Flevoland
036 3034000

Gepassioneerd in wat hij doet

Vanuit het honkballen op het hoogste niveau, heeft Arjan een bepaalde gedrevenheid ontwikkeld. Deze gedrevenheid zorgt ervoor dat Arjan overal het hoogst haalbare uit probeert te halen. Aangezien dit binnen het Sport Medisch Centrum Almere ontzettend belangrijk is, is hij een goede aanvulling op ons team.

Met zijn internationale honkbal achtergrond is Arjan zich al tijdens zijn opleiding naast andere blessures, gaan specialiseren in de (bovenhandse) schouderrevalidatie. Mede door het blijven volgen van cursussen en extra opleidingen kan Arjan een doelgerichte behandeling opstellen onderbouwd door de laatste literatuur om u zo snel mogelijk weer aan de bak te krijgen. Daarnaast kan Arjan ook een echo maken om nog beter inzichtelijk te maken wat er aan de hand is.

Naast zijn specialisaties in de schouder is Arjan ook afgestudeerd Manueel Therapeut MSc. Hierdoor is hij gespecialiseerd in het diagnosticeren van de meest complexe klachten en de behandeling hiervan.

In de afgelopen jaren heeft Arjan meerdere teams begeleid waaronder de 2017 Softball Europacup met Terrasvogels.

Anne

Anne Hulshoff

 • Kinderfysiotherapeut
036 3034000

Mijn naam is Anne Hulshoff en sinds juni 2016 ben ik werkzaam voor het Sport Medisch Centrum Almere als kinderfysiotherapeut. Hiervoor ben ik 6 jaar werkzaam geweest bij Sport Medisch Centrum Amsterdam als regulier fysiotherapeut. Al vanaf mijn bachelor opleiding fysiotherapie heb ik de interesse gehad om mijzelf te specialiseren tot kinderfysiotherapeut. Diverse stages tijdens mijn bacheloropleiding bij o.a. “De Trappenberg” in Huizen, het volgen van een minor kinderfysiotherapie, mijn werkzaamheden als fysiotherapeut binnen het tophockey voor volwassenen en kinderen en het geven van FitKids lessen hebben er voor gezorgd dat ik in 2013 ben begonnen aan mijn master kinderfysiotherapie en in juni 2016 ben afgestudeerd.

Mitch

Mitch Meijer

 • Fysiotherapeut
 • Dry Needling
 • Personal Trainer
 • Boks Instructeur
036 3034000

Mitch is na zijn afstuderen van de opleiding fysiotherapie, aan de Hogeschool van Amsterdam bij ons in de praktijk komen werken. Tijdens zijn opleiding heeft hij zich verdiept in kracht en conditietraining bij sporters. Naast zijn opleiding is Mitch werkzaam geweest als personal trainer en sportverzorger bij contactsporten (o.a. voetbal, kickboksen en rugby). Hij is onlangs gestart met fysieke begeleiding bij talentvolle jeugd tennissers. Met zijn achtergrond in judo, kickboksen en fitness en zijn ervaring als sportverzorger, personal trainer geeft hij een gevarieerde behandeling om u zo snel mogelijk weer op de been te krijgen.

Fleur

Fleur Timmerman

 • Fysiotherapeut
 • Master Musculoskeletaal in opleiding
 • Dry Needling
 • Physical Performance Trainer
 • Kinderorthopedie
036-3034000

Fleur is onze nieuwe aanwinst bij het Sport Medisch Centrum Almere. Zij heeft haar studie fysiotherapie gevolgd in Groningen. Hierna is via Naarden en Utrecht in Almere terecht gekomen om bij ons te werken. Ze heeft naast haar opleiding fysiotherapie de cursus physical performance trainer gedaan om haar functie als fysiotherapeut bij teams te versterken. Ook heeft zij inmiddels haar opleiding Dry Needling en Kinderorthopedie afgerond. Op dit moment is zij fysiotherapeut van Dames 1 van de Almeerse hockeyclub. Voor al je (sport)blessures en orthopedische revalidatie kan je dus terecht bij Fleur.

Gemma

Gemma Fiddelaar

 • Fysiotherapeut
 • Hart- en longrevalidatie
036-3034000

Gemma is na haar afstuderen in 2018 in het OLVG gaan werken. Na twee jaar miste zij toch de uitdaging waarna zij in contact is gekomen met het Sport Medisch Centrum Almere.

In het ziekenhuis heeft zij zich bezig gehouden met hart- en longrevalidatie en dit zal zij ook gaan opstarten in onze praktijk. In haar jeugd heeft Gemma bij de Almeerse Hockeyclub gespeeld en trainingen gegeven aan het G-team. Mede daarom zal zij de fysiotherapeutische taken op zich nemen voor de Dames 1 van de Almeerse Hockeyclub.

Gemma neemt haar ervaring, sportiviteit en haar klinische blik mee naar het Sport Medisch Centrum Almere. Allemaal om een optimale behandeling op maat te kunnen geven aan haar patiënten.

Timo

Timo Kruijer

 • Fysiotherapeut
036-3034000
Mijn naam is Timo Kruijer en vanaf de zomer van 2020 ben ik werkzaam bij het SMC Almere. Nadat ik hier in 2017 zelf ben binnengekomen als patiënt, heb ik gedurende mijn opleiding altijd contact gehouden met de praktijk.
Nadat ik in de eerste helft van 2020 mijn laatste stage succesvol heb doorlopen, kon ik in de zomer bij het Sport Medisch Centrum Almere starten als fysiotherapeut.
Naast mijn opleiding fysiotherapie heb ik de 3-jarige cursus ‘fysiotherapie in de topsport’ afgerond om mijn algehele niveau naar een hoger level te tillen.
Zelf ben ik afkomstig uit het voetbal, eerst zelf voetballend en inmiddels als fysiotherapeut van een zaterdag team bij de amateur tak van Ajax. Ook ben ik sinds dit jaar werkzaam als fysiotherapeut van de Almeerse Heren 1.
Met deze ervaringen zorg ik er samen met u voor dat de klachten zo snel en goed mogelijk verholpen worden.