De sportarts

Maak kennis met de ervaren sportarts van het SMA Olympia-Almere: Daan van de Pol. Alle sporters, van recreatief tot professioneel, kunnen bij hem terecht voor sportmedische kennis. Zijn snelle en deskundige diagnose kan u een hoop tijd besparen bij een vervelende blessure. Na het stellen van de diagnose bekijkt hij welke vervolgbehandeling het beste aansluit op uw situatie.

In overleg met de andere deskundigen in ons centrum kan gelijk een aanvullend onderzoek worden gedaan. SMA Olympia maakt deel uit van een uitgebreid netwerk aan medische specialisten die een rechtstreekse en snelle doorverwijzing mogelijk maken. Vaak kan de sportarts u zelf behandelen of adviseren over bijvoorbeeld aanpassingen in materiaal of trainingsschema’s. U kunt ook bij hen terecht met vragen over training, medicijnen, supplementen, of juiste sportschoenen.Onze sportartsen helpen u om het maximale uit sporten te halen.

Sportmedisch Onderzoek

Sportmedisch Onderzoek

Het SMA geeft u graag advies over welke sport bij u past, hoe uw fysieke conditie ervoor staat en waar u op moet letten bij het voorkomen van blessures. Dit doen we door het aanbieden van pakketten die onder andere bestaan uit een uitgebreid onderzoek van uw houding en beweging, een hartfilmpje en een longfunctie– en inspanningstest.

Inspanningstesten analyseren gezondheidsrisico’s en geven bovendien bruikbare informatie om uw huidige conditie te verbeteren. Daarnaast zijn er een aantal sporten, bijvoorbeeld duik-, auto- en motorsport, waarvoor een sportkeuring verplicht is.

Voor deze verplichte keuringen biedt het SMA diverse mogelijkheden.

Vergoeding