Heb jij ook schouderpijn?

Zet je schouder er onder en ga ermee aan de gang

Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking heeft wel eens schouderpijn ervaren of gaat dit in zijn leven ervaren. Klachten als het niet meer omhoog krijgen van de arm, pijn tijdens het aankleden of juist pijn tijdens het kaartje uit de parkeerautomaat halen, zijn activiteiten die vaak als belemmerend worden ervaren.

Fysiotherapie kan bij schouderklachten een goede oplossing zijn.

Jouw schouderpijn kan uit meerdere onderliggende factoren ontstaan. De behandeling begint dus bij het stellen van een goede diagnose. Naast het houden van een goed vraaggesprek, zal de fysiotherapeut een bewegingsonderzoek doen. Hierbij wordt de schouder getest op factoren die bij kunnen dragen aan jouw schouderpijn.

Echografie

Naast een bewegingsonderzoek hebben wij bij het Sport medisch centrum Almere fysiotherapeuten die ook een gratis aanvullend onderzoek kunnen doen met de echo. Met dit echografisch onderzoek kunnen wij ook in de schouder kijken en een uitspraak doen omtrent de schouderpijn.

Schouderspecialisten

Bij het SMC Almere zijn meerdere fysiotherapeuten gespecialiseerd in jouw schouderpijn.
Door aanvullende cursussen en opleidingen. Deelname aan het schoudernetwerk Flevoland, zorgen zij ervoor dat zij de laatste wetenschappelijke benaderingen kunnen gebruiken.
Verder heeft het SMC Almere al jaren een korte lijn met de afdeling orthopedie van het Flevoziekenhuis