Pilates, deel 2. Van pijn naar bewustzijn.

De nieuwe cursus Pilates gaat starten

Vanaf woensdag 21 november 2018 zal Elize Kruithof de tweede cursus pilates geven genaamd; van pijn naar bewustzijn op het SMC Almere. Elize heeft haar passie voor Pilates gevonden naast haar achtergrond in ballet. Na vele opleidingen in ballet en dans richt ze zich nu op beide werelden. Het belooft een nieuwe kijk te geven op de Pilates bij het SMC Almere.

Deze cursus is gericht op het bewust worden van bewegingspatronen. onbalans in het lichaam kan gepaard gaan met rugpijn. Door oefeningen in combinatie met ademhaling werken we aan mobiliteit, flexibiliteit en kracht. Met als doel de bewegingen van het dagelijks leven beter te ondersteunen.

De structuur van de lessen is opgebouwd uit een staande warm-up met de focus op bewustwording en het corrigeren van de staande houding. Vervolgens een deel liggend op de rug met een focus op buikspieren, bekkenpositie en wervelkolom flexibiliteit. Vervolgens doen we oefeningen liggend met de focus op flexibiliteit, wervelkolom rotatie en stabiliteit. Afsluitend een deel zittende oefeningen.

De 8 weken durende cursus, van pijn naar bewustzijn zal starten op woensdag 21 november 2018. De les zal aanvangen om 19:30 en duurt een uur. De kosten voor deze cursus zijn €75,-. Er zijn 14 plekken dus wees snel met aanmelden. Je kan je aanmelden via onze receptie of een van onze fysiotherapeuten.