Het Sport Medisch Centrum Almere, meer dan alleen maar fysio’s.

Dat wij bij het SMC Almere meer dan alleen maar fysiotherapeuten rond hebben lopen, is onder de mensen wel bekend. Sportartsen, diëtisten, personal trainers, psychomotorisch therapeuten en sportpsychologen horen bij ons team van specialisten. Maar dat de fysio’s van het SMC Almere ook een andere rol vervullen dan alleen maar een sporter zo snel mogelijk weer terug op het veld krijgen, kwam afgelopen maandag ter sprake in de Gooi en Eemlander.

Na vorig jaar september een zware schouder operatie gehad te hebben, was afgelopen zondag het moment voor de rentree van Leon Elshof bij de hoofdmacht van honkbal club HCAW in Bussum. Zoals wij als fysiotherapeuten vaak zien bij dit soort lange revalidaties bij (top)sporters, kunnen er tegenslagen voorkomen in de revalidatie . Tegenslagen kunnen inhouden, een lichte terugval in de revalidatie of een sporter die de moed verliest en begint te twijfelen aan de terugkomst naar het oude niveau. Dat laatste was aan de hand bij Leon Elshof. De slagingspercentages van deze operatie zijn heel laag en na een lange periode waarin je de schouder ook niet kan testen op het pitchen, ga je bij jezelf nadenken of je nog op het oude niveau zal terugkeren. Zoals in de Gooi en Eemlander te lezen is, zegt Leon “Het is een zwaar jaar geweest waarin ik ook wel de nodige twijfels heb gehad. Mede dankzij mijn fysiotherapeut ben ik er doorheen gekomen en nu sta ik er weer.”

De fysio’s van het SMC Almere komen stuk voor stuk uit verschillende (top)sport regionen. Hierdoor weten zij allen hoe om te gaan met (zware) blessures en de begeleiding zowel fysiek als mentaal hiervan. Laat je behandelen als een topsporter!