E-health: Fysiotherapie via de telefoon of computer…

Als het Sport Medisch Centrum Almere, hebben wij de keuze gemaakt om open te blijven. Dit hebben wij gedaan om de huisartsen te ontzien. Doordat fysiotherapie vrij toegankelijk is, hoeven patiƫnten met beweging gerelateerde klachten niet naar de huisarts te gaan. Indien wij de praktijk dicht gooien, zullen deze klachten gezien worden door huisartsen. In tijden van deze crisis hebben de huisartsen het al druk genoeg. Door open te blijven proberen wij als fysiotherapie praktijk ons steentje bij te dragen aan het ontlasten van de huisartsen.

Echter krijgen wij wel veel vragen omtrent het feit of mensen af moeten zeggen of niet. Indien jij je niet lekker voelt en tekenen als verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts vertoont vragen wij je om thuis te blijven. Dit betekent echter niet dat jouw revalidatie traject stil moet komen te staan.

Het SMC Almere bezit namelijk de mogelijkheid om op een veilige manier fysiotherapie op afstand te kunnen geven (E-health). Middels Physitrack kunnen wij jou middels chat en beeldbellen in jouw revalidatie bijstaan. Ook kunnen wij online programma’s schrijven die jij thuis makkelijk uit kan voeren. Via de Physitrack app krijg je overzichtelijke instructies en kan je mooi jouw traject volgen. Op deze manier loopt jouw traject zo min mogelijk vertraging op.

Als jij denkt aan afzeggen, bespreek dan met jouw fysiotherapeut wat de mogelijkheden voor jou zijn.