Basiscursus pilates, van pijn naar bewustzijn

Heb jij klachten van je rug en wil je er wat aan doen?

Rugklachten zien we bij meer dan 30% van de Nederlandse populatie. Fysiotherapie is een goede start bij acute rugpijn klachten. Voor mensen die na het resultaat van de fysiotherapie verder willen werken aan houding, flexibiliteit en stabiliteit is Pilates een goede aanvulling

Vanaf woensdag 4 september 2019 zal Gitta de Ridder de  basiscursus pilates geven genaamd; van pijn naar bewustzijn op het SMC Almere. Gitta heeft haar studie Pilates gedaan bij de Pilates foundation in London. Na jaren gewoond en gewerkt in London is zij nu terug in Nederland.

Deze cursus is gericht op het bewust worden van bewegingspatronen. Onbalans in het lichaam kan gepaard gaan met pijn. Door oefeningen in combinatie met ademhaling werken we aan mobiliteit, flexibiliteit en kracht. Met als doel de bewegingen van het dagelijks leven beter te ondersteunen.

De structuur van de lessen is opgebouwd uit een staande warm-up met de focus op bewustwording en het corrigeren van de staande houding. Vervolgens een deel liggend op de rug met een focus op buikspieren, bekkenpositie en wervelkolom flexibiliteit. Vervolgens doen we oefeningen liggend met de focus op flexibiliteit, wervelkolom rotatie en stabiliteit. Afsluitend een deel zittende oefeningen.

De 8 weken durende cursus, van rugpijn naar bewustzijn zal starten op woensdag 4 september 2019. De les zal aanvangen om 19:15 en duurt een uur. De kosten voor deze cursus zijn €79,-. Er zijn 12 plekken dus wees snel met aanmelden. Je kan je aanmelden via onze receptie of een van onze fysiotherapeuten.

Mocht je deze startdatum niet kunnen begint er op 30 oktober een nieuwe basiscursus. Hier kan je nu al voor inschrijven.